Hopa ! BLOKADA împotriva unor muncitori români la Horsens.

0
364

Mai multi muncitori danezi în constructii din orasul Horsens au blocat accesul la santierul unde erau lucrau trei români. Românii erau angajati printr-un subcontractor suedez , la repararea acoperisului unei fabrici de peste. Danezii au manifestat cu banere si postere impotriva patronului danez acuzat de „social dumping” – salarii mizerabile si conditii de munca nesigure oferite angajatilor români. Reamintim ca un muncitor român angajat tot pentru repararea unui acoperis a cazut si murit acum cîteva zile. Accidentul a creat un nou scandal în Danemarca –Moartea românului care a cazut de pe acoperisul casei pe care îl repara, provoaca scandal in Danemarca

Entreprenør: Blokade er ren chikane

En gruppe håndværkere, der kalder sig ”Arbejder for ordnede forhold” mødte fredag tidligt op på byggepladsen i Horsens og stillede deres biler på tværs af …

Horsens – Der er ikke tale om underbetaling af de rumænske tagdækkere, der p.t. arbejder på et byggeri på havnen i Horsens, fastslår Kim Mosegaard, indehaver af tagdækkerfirmaet Envodek i Give.Han har tagentreprisen på Wittrrup Seafood-byggeriet, men pga. travlhed benytter han sig af en svensk underentreprenør, som har tre mand på opgaven i Horsens, forklarer han. Tre rumænere, som fredag morgen blev mødt af en gruppe håndværkere, der blokerede arbejdet i et par timer.

Det beskrev avisen henholdsvis fredag og lørdag, og både 3F’s brancheformand Niels Celander, og Jan Laursen, talsmand fra håndværkergruppen, der kalder sig ”Arbejder for ordnede forhold”, beskyldte Envodek for social dumping, idet de mente, at rumænerne med en timeløn på 88 kr. var underbetalte i forhold til dansk overenskomst.

– Det er det pure opspind og direkte chikane mod os, siger Kim Mosegaard fra Envodek i mandagens Horsens Folkeblad.

 

– Ca. 30 håndværkere for meget dukkede i morges op på byggepladsen yderst på sydkajen på Ove Jensens Allé i Horsens, hvor der bygges en ny muslingefabrik til Wittrup Seafood.

De ekstra håndværkere kom for at blokere arbejdet, fordi Give-firmaet Envodek, der har tagentreprisen, angiveligt – via en svensk underentreprenør – skulle benytte sig af social dumping.

– Vi er blevet bekendt med, at der går firmaer, som underbetaler folk i forhold til danske overenskomster. Det kan branchen ikke holde til, og det er vi nødt til at gøre opmærksom på, siger Jan Laursen, der udtaler sig på vegne af en uofficel håndværkergruppe, der kalder sig ”Arbejder for ordnede forhold”, til Horsens Folkeblad fredag.

Ifølge Jan Laursen er der tale om ungarske tagdækkere, der bliver betalt med 88 danske kroner i timen.

 

sursa :   http://hsfo.dk/article/20140908/ARTIKLER/140909449

Lasă un răspuns