În zona Skive, comunitatea de straini cu cea mai mare crestere este cea romaneasca. Românii au emigrat in Danemarca pentru a-si îndeplini visele

0
534

Cuplul de români, Petronela si Ionut Corduneanu au venit in Danemarca si au gasit de munca în agricultura la o ferma din zona Skive.

Am vrut să venim în  Danemarca pentru ca am auzit numai lucruri bune despre danezi și despre sistemul social danez. Ne plac danezii, și ne place spre exemplu că sistemul danez ajută cetatenii să obțină locuri de muncă bune și aiba o viață mai bunăspune Petronela Corduneanu.

AR-150109963.jpg&MaxW=468

Rumænere har kastet sig ud i drømmene

Det østeuropæiske land, der procentmæssigt har oplevet den største tilgang af mennesker til Skive-egnen gennem de seneste år, er Rumænien.
I Kobberup mellem Nr. Søby og Stoholm bor to af slagsen.

Det er ægteparret Petronela og Ionut Corduneanu på henholdsvis 24 og 26 år. De har kastet sig ud i deres fremtidsdrømme med håbet om, at Danmark og danskerne griber dem. Men de er også selv indstillet på at søge deres egen lykke. De ved, hvad der skal til for at få et godt liv.


– Det kræver mere end blot arbejde, hvis vi skal integrere os i Danmark. Selvfølgelig er penge en stor del af tilværelsen, men vi skal også have venner, fritidsinteresser, glæden og lysten med, siger Ionut Corduneanu.

Petronela og Ionut arbejder begge som landbrugsmedhjælpere på en gård få meter fra deres hus, hvor de har lejet sig ind. Der er ikke nogen af de to, der af udseende eller mentalitet ligner typiske landmænd, men de ønskede at komme til Danmark, og indgangen var et job i landbruget.

  • Vi ville til Danmark, da vi kun havde hørt godt om det danske folk og det danske system. Vi kan godt lide danskerne, og vi kan godt lide, at den danske økonomi hjælper folk til at få gode jobs og et godt liv, siger Petronela Corduneanu.

http://www.skivefolkeblad.dk/article/20150106/LOKALT/150109963

Lasă un răspuns