Irina C, o romanca in Danemarca comenteaza scandalul „romani criminali si lipsiti de scrupule”

1
400

Jeg er rumæner / Irina C

Og jeeg har også nogle fakta:
Jeg boede i Rumænien i 25 år: en rygsæk, en tandbørste og 3 cigaretter var blevet stjålet fra mig.
Jeg boede i Spanien i 4 år: 3 spaniere svindlede sig 950 € af mig
Jeg har været i Danmark i 1 år: min cykel, min trailer, min scooter blev stjålet
og 4 danskere svindlede sig 4500 kr af mig
Prøv at komme til en konklusion af dette.
Ja, Danmark er et paradis for tyve. Hvad forhindrer en person i at stjæle her? Ikke politiet, ikke det.
Det er rigtigt, at i Rumænien, var jeg mere forsigtig med mine ting, fordi jeg har hørt, at vi som nation, er kendte som røvere. Jeg var dødtræt af at være på vagt over for uventede røverier, at leve blandt folk, som jeg anså for at være snæversynet, optaget med alt hvad er ordinært og skadeligt. Jeg kan huske, hvad min farfar plejede at fortælle mig, før jeg faldede i søvn „Der var et tidspunkt, i Rumænien, da alle holdt deres døre åbne, uden frygt for at blive bestjålet., En tid, hvor alle mennesker var ærlige og i stand til at ofre deres liv for retfærdighed og venskab… „. Jeg havde en længsel efter den slags mennesker, og jeg besluttede at gå finde et sted, hvor de stadig findes. Nu ved jeg, at retfærdighed og åbne døre kan ikke findes mere. Måske har de aldrig har eksisteret, de kunne godt have været bare godnathistorier. Men, på grung af mine internationale erfaringer indtil nu, synes jeg ikke mere så lav om Rumænien. Under hensyntagen til, hvad landet oplevet i løbet af dets eksistens, bliver resultatet ikke så slemt.
Jeg må undskylde for mine sproglige fejl, og jeg håber, at jeg ikke vil blive misforstået. Jeg kan ikke godkende enhver form for tyveri eller vold, jeg ønsker blot at forstå, hvorfor alt dette. Hvorfor min nation, og dermed migselv er værre end nogen anden person, der har en anden nationalitet? Hvorfor er jeg et stort problem, hvorfor er jeg pludselig en trussel for det danske samfund? Hvorfor Ove Dahl siger, at jeg er en skruppelløs person, at jeg ville dræbe for 100 kr? Hvorfor, efter at have studeret i 17 år, har jeg et job i et fremmed sted, et job, som de fleste af de mennesker nægter, fordi det er for hårdt eller dårligt betalt? I Rumænien er alle sigøjnere portrætteret som tyve, fordi mange gør det; i Europa, bliver alle rumænere portrætteret som tyve, fordi mange gør det . Hvis jeg skulle også dømme ud fra min erfaring, skulle jeg synes, at alle danskere svindler, stjæler og lyver?
Jeg tror ikke, det er en sigøjner, rumænsk, eller dansk adfærd, eller kultur. Aktion resulterer i reaktion, og forhold er vigtige. Jeg er også vred og føler, at jeg er et offer. Jeg har også lyst til at råbe, at pege på nogen, at beskylde, at dømme, at domfælde. Men hvem eller hvad? Skal jeg bebrejde min mor for at føde mig i Rumænien? Skal jeg bebrejde mit folk? Skal jeg bebrejde jer for at generalisere? Skal jeg bebrejde den ene, der stjal? Skal jeg bebrejder de omstændigheder, der gjorde denne person at stjæle? Skal jeg bebrejder fattigdom, undertrykkelsen, regeringen, politiet, kommunismen, kapitalismen, amerikanerne, muslimerne, benzinen, krigene, plasticflaskerne, de rige, de fattige, de CO2-emissioner, magten, autoriteten, bomberne, pengene eller blot den menneskelige natur og dermed mig selv? Jeg er ikke bedre end nogen anden, heller ikke værre. Lad os erkende, at alt, hvad vi gør, er at ødelægge alt, os selv inkluderet. Vi kan ikke forstå, hvordan et menneske kunne dræbe en anden person for penge. Og dog, vi alle dræbe os selv for ingenting. Men den muntre del om dette er, at efter at vi vil have slettet os selv fra verden, så, vil der være et bedre sted at bo, et sted hvor man kunne holde dørene åbne.

1 COMENTARIU

 1. bravo irina!
  foarte tare!
  …dar din pacate ziarele trebuie sa vanda!!!
  good news, no news!!!!!!
  danezii cu care am contact, inca nu si-au aratat coltii. sper ca toate astea sa treaca ca un foc de paie si sa ne vedem de treaba mai departe.
  poate ca si legislatia blanda a democratiilor europene incurajeaza astfel de infractori sa comita asemenea acte. (drepturile omului prost puse)
  poate chiar politia daneza e de vina, pt ca nu reuseste sa ii puna la zid , asa cum au facut nemtii cu tiganii(hai sa zic : infractorii din romania) in anii 90 , cand mergeau la furat si talharit. nemtii au reusit inpuscandu-i si trimitandu-i acasa in cosciug de plumb . simplu! fac pariu ca mai devreme sau mai tarziu si dk-politi va incerca sa rezolve din fasa toate cazurile…..
  sper sa nu mai fie un nou criminal prin scandinavia, nenorocitul asta sa fi fost ultimul…

  numai de bine!

Lasă un răspuns