Jylland Posten, cel mai mare ziar danez: „Românii nu au venit în Danemarca sa şterpeleasca. Au venit sa munceasca din greu. Platesc taxe statului danez la fel ca oricare cetaţean”

0
347

Østarbejderne kommer for at arbejde – ikke nasse. Østeuropæere i Danmark betaler mere ind til statskassen, end de trækker ud.

Da Rumænien og Bulgarien kom ind i det europæiske fællesskab, frygtede mange, at der nu ville komme en bølge af rumænere og bulgarere, der ville nasse på de rige nabolandes samfund. At de ville trække på den fælles velfærdskasse uden at have betalt ind til den. Og straks blev der opfundet et navn for det, inden der overhovedet var evidens for, at fænomenet eksisterede: velfærdsturisme. Og der er fortsat intet, der tyder på, at der skulle være et udbredt problem med velfærdsturismen.

Østeuropæere i Danmark betaler mere ind til statskassen, end de trækker ud. I kr. og øre betyder det, at de bidrager med omkring 13.000 kr. netto om året. Der er en lige så høj andel af EU-borgere i Danmark i beskæftigelse, som der er blandt danskerne selv – begge på ca. 75 pct. Der er derfor intet, der tyder på, at østeuropæerne kommer til Danmark for at få adgang til de attraktive danske velfærdsydelser. Tværtimod viser tallene, at de kommer for at arbejde. Og det skal vi sikre, at de fortsat vil og kan.

Dermed ikke sagt, at vi ikke bør sikre det danske velfærdssystem mod misbrug. Bare fordi der ikke er tegn på, at vores velfærdsydelser tiltrækker mennesker fra lande med dårligere levevilkår og et mindre finmasket sikringsnet, kan der jo stadig foregå misbrug af systemet.

ok-vaerktojskasser

more :  jyllands-posten.dk

Lasă un răspuns