„Lux, taticu, lux !” Daca ai norocu’ sa te prinda gaborii danezi, puscaria la ei e hotel 5 stele – recunoaste un suţ din Romania

0
475

Rumænsk indbrudstyv: Danske fængsler er som femstjernet hotel

Et dansk fængsel er som et femstjernet hotel.’ Sådan lød det i foråret, da rumænske Dumitru Pacuta, der har 24 indbrud på samvittigheden, gav interview til ’Station 2’ på TV2.

– Det er meget anderledes end fængslerne i mit land. Her er det ligesom et femstjernet hotel. De giver os penge, og det er meget gode forhold. Det er faktisk en fornøjelse at sidde i fængsel her i Danmark, sagde Dumitru Pacuta.

I ’Station 2’ kom det frem, at Nyborg Statsfængsel hver måned udbetalte ca. 4.500 kr. til den dømte rumæner for det obligatoriske arbejde i fængslet. Desuden kom det frem, at han også kan tjene ekstra på tillæg. Det betyder, at han kan sende ca. 2.500 kr. hjem til sin mor, hvilket svarer til gennemsnitslønnen i Rumænien efter skat. Forholdene bag tremmer betyder, at han over for Station 2 opfordrede andre rumænere til at gøre som ham:

– Tag til Danmark, vil jeg sige til dem. Tag derhen og lav kriminalitet, for det er let. Det er let og dejligt, sagde Dumitru Pacuta. ufjo + tnk

….   Rumænsk indbrudstyv: Danske fængsler er som femstjernet hotel

Lasă un răspuns