Nebunia de la firmele de curatenie din Danemarca. Angajatii români uzați si extenuați în numai câțiva ani

0
715

Push, push, push !  Mai mult, si mai mult, misca ba ! Românii lucreaza cu substante chimice periculoase. Fortati sa lucreze extra, mai repede si mai mult chiar si peste orele de serviciu. Sclavi ai sistemului  creat de firmele de curatenie privata din Danemarca. Multi se îmbolnavesc de oboseala cronica, abandoneaza sau intra în spital.

udenlandsk-arbejdskraft_3675322_26.ashx

Rengøringsvandvid: Rumænere bliver slidt op på få år .

Med de arbejdsforhold, som rengøringsassistenterne blev budt i DR’s program „Den dag de fremmede forsvandt” holder ryggen ikke i mange år, mener Bjarke Wilckens, der underviser i rengøring på en erhvervsskole.

De rumænske rengøringsassistenter i DR’s program „Den dag de fremmede forsvandt” skulle gøre et hotelværelse rent og skifte sengetøj på 20 minutter.

De arbejder med skrappe kemikalier uden at have handsker på, og arbejdsstillingerne er helt hen i vejret.

Push, push, push

I programmet skulle danske ledige prøve kræfter med jobs, der normalt bliver varetaget af udenlandske arbejdere. Det har skabt stor debat om, hvorvidt danskere skal acceptere de samme arbejdsvilkår, som mange østeuropæere har.

Den radikale leder, Morten Østergaard, er åben over for, at ledige frem over skal have pligt til at tage et arbejde med dårlige løn- og ansættelsesvilkår.

Men med de arbejdsforhold, som de rumænske rengøringsassistenter i programmet blev budt, vil de kun holde til arbejdet i få år, vurderer Bjarke Wilckens.

I programmet ser man en af kvinder stå og råber ‘push, push, push’ for at få de andre til at arbejde hurtigere.

  • Det giver jo også et rigtigt dårligt psykisk arbejdsmiljø. I stedet var der jo nogen, der skulle lære de unge piger om kemi, hygiejne og hvordan de bruger kroppen rigtigt, siger han.

Ingen skal få dårlig ryg

Efter programmet er blevet optaget, har rengøringsfirmaet indgået en overenskomst med 3F.

Indtil nu har de ansatte fået 126 kroner i timen, hvis de kunne skifte sengetøj og gøre et hotelværelse rent på 20 minutter. Men nu er det slut med at arbejde på akkord.

Og det er et klart fremskidt, mener Bjarke Wilckens.

  • Men det er også vigtigt, at de får noget uddannelse, for det er ikke meningen, at man skal få dårlig ryg af at gå på arbejde i Danmark, siger han.

 

mai mult la :  http://www.avisen.dk/danske-rengoeringsjob-slider-rumaenere-op-paa-faa-aa_295951.aspx

Lasă un răspuns