„Nimic nu e sfant pentru hotii romani” Doi romani au distrus si furat cupru si alama dintr-un cimitir danez

3
352

Intet er tilsyneladende helligt for rumænske tyveknægte, når først de lugter penge.

Intet er tilsyneladende helligt for rumænske tyveknægte, når først de lugter penge.

To repræsentanter for et af de seneste medlemslande ( asta e o ironie groasa rau )  af det europæiske fællesskab er i dag blevet fængslet for skænding af Frederiksberg Kirkegård. Det skete ved et grundlovsforhør ved retten i Lyngby.

Rumænerduoen er sigtet for at stjæle 675 kilo kobber og mesing fra kirkegårdens gravsteder. Metal-tyveriet skete natten mellem onsdag og torsdag i den forgangne uge.

Allerede dagen efter dukkede de sigtede, rumænske gravskændere op ved en nordsjællandsk skrothandel, hvor de solgte 400 kilo metal. Dagen efter dukkede de op igen med yderligere 275 kilo.

I mellemtiden havde skrothandlens ejer dog hørt om tyveriet fra kirkegården, og tilkaldte derfor politiet.

Har ‘bare’ ageret mellemmænd

De sigtede gravskændere nægter sig skyldige. Ved dagens retsmøde forklarede de samstemmende, at de ‘bare’ har ageret mellemmænd for de virkelige tyveknægte.

– Vi fik det af en mand, der hedder Coco, forklarer de begge.

Yderligere oplysninger om ‘Coco’ kunne de dog ikke give.

Den ene blev fængslet i foreløbigt 14 dage – den anden i fire uger. Det skyldes, at han også er sigtet for 11 indbrud. Ti af dem i Nettobutikker, hvor gerningsmænd er brudt ind via taget og stjålet cigaretter.

Disse forhold erkender manden.

Både glæde og sorg over fængslingen
– Hos Frederiksberg Kirke er man glad for, at politiet har anholdt og sigtet de to.

– Det er dejligt, de er pågrebet. Men det er dybt, dybt forargeligt med den manglende respekt for kirkegården, siger Søren Sievers, sognepræst ved Frederiksberg Kirke.

Ved det første besøg hos skrothandleren modtog de sigtede 5000 kr for de 400 kilo metal. Det er dog småpenge i forhold til, hvad det vil koste at reetablere kirkegården til oprindelig stand.

En del af de stjålne metalhegn, låger, stolper og kæder har gravskænderne savet op i mindre dele.

 

http://ekstrabladet.dk/112/article1635486.ece

3 COMENTARII

  1. Pacat ca se aude de Romania doar prn astfel de obiceiuri.Oricum cele doua tari nu se vor compara ca mentalitate niciodata, iar pentru mine Danemarca este un exemplu de civilizatie si de disciplina.Iubesc poporul danez si intreaga Danemarca, pentru modul lor de-a fi si pentru mandri cu care isi reprezinta originile si tara.

    Jeg Elsker Danemarca:-*

Lasă un răspuns