Omtælling ændrer intet i Rumænien

0
408

Basescu fortsætter som præsident i det kriseramte Rumænien.

En ny optælling af annullerede stemmer efter præsidentvalget i Rumænien skaber ikke en ny vinder.

Det centrale rumænske valgkontor oplyser, at efter gennemgangen af næsten 140.000 tvivlsomme stemmer fremstår landets siddende præsident, Traian Basescu, stadig som sejrherre.

LÆS ARTIKEL138.000 stemmer skal tælles om i Rumænien

Basescu og den venstreorienterede udfordrer Mircea Geoana var ude i en anden valgrunde 6. december, og her blev Basescu erklæret som vinder med en margin på cirka 70.000 stemmer.

Men Geoana gik til forfatningsdomstolen med en klage over valgprocessen og fik medhold i, at 138.000 underkendte stemmer skulle granskes endnu engang.

Det centrale valgkontor havde sent søndag været gennem 137.000 af de 138.000 stemmer. Heraf var 2.137 gyldige. Af dem gik 1.169 til Basescu, mens 968 gik til Geoana.

Alle tvivlsomme stemmer skal være talt op inden mandag eftermiddag, men med det foreløbige tal er der intet, som kan omgøre præsident Basescus triumf.

LÆS ARTIKEL Tabere ved præsidentvalg: Der blev svindlet

Basescu stod i spidsen for en centrum-højre regering frem til valget. Hans parti, De Demokratiske Liberale, vil nu forsøge at finde sammen med De Liberale, som tidligere har samarbejdet med venstrefløjen.

Den kommende præsident får til opgave at udnævne en ny premierminister efter Emil Boc, som er fungerende på posten.

Rumæniens politiske krise er ledsaget af en økonomisk krise. En delegation fra Den Internationale Valutafond er på vej til landet for at diskutere statsbudgettet for 2010. Rumænien har bedt om et IMF-lån på 1,5 milliarder euro (11,2 milliarder kroner).

Lasă un răspuns