Parlamentarul Peter Skaarup, liderul partidului nationalist danez Dansk Folkeparti care a fost în delegatie în Romania, cînta acum „Supăraaat sunt Doamne, supăraaat !”

0
308

Rumænere: En farce, at vi ikke kan hjemsende kriminelle.

Læserbrev: Højesteret har afgjort, at Danmark ikke må udlevere rumænske borgere til afsoning i Rumænien, fordi standarden i de rumænske fængsler er så dårlig, at det krænker de indsattes menneskerettigheder. Blandt andet fordi cellerne skulle være for små.

Nu viser det sig så, at dansk politi i flere tilfælde har måttet løslade rumænere, som er dømt for grov kriminalitet i hjemlandet, fordi man ikke må udlevere dem til strafforfølgelse. Det er jo en farce. Det er helt urimeligt, at kriminelle rumænere på den måde kan slippe for straf.

Og jeg forstår det faktisk heller ikke helt. Jeg har for nylig sammen med Folketingets Retsudvalg besøgt netop Rumænien, og deres fængsler fejler altså ikke noget. Så min opfordring til regeringen er, at vi hurtigst muligt får udredt trådene med Rumænien, så de kan tage imod deres egne kriminelle til afsoning.

I øvrigt er det jo fuldstændig absurd, hvis et EU-medlemsland har så dårlige vilkår, at man ikke kan hjemsende kriminelle. Hvordan kan de så være med i EU?

http://www.jv.dk/laeserbreve/Rumaenere-En-farce-at-vi-ikke-kan-hjemsende-kriminelle/artikel/2547998

Lasă un răspuns