Partidele de stanga din Danemarca cer explicatii ministrilor justitiei si integrarii in privinta expulzarii rasiste si ilegale, cu forta, a tiganilor romani sositi in Copenhaga

0
312

Justitsministeren og integrationsministeren skal nu gøre rede for udvisningen af 23 romaer, som sov i en nedlagt bygning og i en park, kræver R og Enhedslisten.

Udvisningen af en gruppe romaer skaber vrede hos De Radikale og Enhedslisten. Begge partier stiller spørgsmål til ministre efter udvisningen, som det officielle Sverige kalder racistisk.

Den radikale udlændingeordfører, Marianne Jelved, er tæt på at være enig i den svenske vurdering af udvisningen af de 23 EU-borgere og romaer, tidligere kaldet sigøjnere.

– Det var dybt diskriminerende, og dermed nærmer det sig racisme, siger Jelved.

Læs også: Her er tiggerne, hustlerne og de andre

Udvisningen er ude af proportion med romaernes forseelse, som var forstyrrelse af den offentlige orden, fordi de sov i en nedlagt bygning og i en park, mener Jelved.

– Jeg stiller spørgsmål ved, om det er nok til udvisning, siger den radikale ordfører.

En hetz mod romaer

Jelved mener, at udvisningen er i strid med princippet om ligebehandling. Hun vil stille spørgsmål til integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) både om proportionerne og om, hvorvidt der er lignende tilfælde med andre EU-borgere….

http://www.berlingske.dk/politik/jelved-romaudvisninger-naermer-sig-racisme

 

Cititi si:

Læs også

Rumænerne er skarpt delt op i to grupper:  Romaerne og de andre.

„Der er en form for hierarki og romaerne er nederst,”  siger Københavns Kommunes hjemløsechef, Steen Bo Pedersen.

Mange af romaerne er udeliggere i lejre på Amager. De stjæler deres daglige fornødenheder – og lidt – til fra nærliggende boligområder  og kolonihaver. Nogle sælger genbrugsmetal fra gamle ledninger, men ellers skaffes indtægterne fra plattenslageri, lommetyveri og tiggeri på Strøget. Arbejdet er organiseret i skiftehold, pauserne tilbringes undertiden med at sove på en rist på Rådhuspladsen.

Mindre teltlejre med romaer kan findes i Botanisk Have, Fælledparken og Ørstedsparken.

Af de øvrige rumænere er mange samlet i drankerfællesskab på Kultorvet, hvor der ikke er langt til det private værested Fedtekælderen og Projekt Udenfors madvogn.

Lasă un răspuns