Partidul nationalist de dreapta Dansk Folkeparti, aflati la guvernare: Vrem reintroducerea controlului la granitele Danemarcei din cauza romanilor

4
312

Når Dansk Folkeparti vil af med de åbne grænser, skyldes det, at rumænere, der kommer til Danmark, ifølge partiet begår tre gange så mange kriminelle handlinger som for fire år siden. DFs modgift er øget grænsekontrol.

EllenTraneNørby

Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby bliver meget stille, når hun bliver spurgt til Dansk Folkepartis hovedkrav i 2020-forhandlingerne: At grænsebommene skal genindføres, hvis partiet skal gå med til at ændre ved efterlønnen. Kravet kommer inden dagens forhandlingerne om regeringens økonomiske plan.

– Vi forhandler ikke i pressen. Nu er der møde med Dansk Folkeparti kl. 11.00, og så ser vi, hvad de vil være med til, siger Ellen Trane Nørby til Berlingske.

Men Dansk Folkeparti vil tydeligvis gerne forhandle i pressen. Var det ikke bedre, at I i Venstre sagde, hvad I mener om forslaget?

– Vi forhandler ikke i pressen. Der er et forløb i gang omkring forhandlingerne nu.

Havde du ventet et forslag som dette fra Dansk Folkeparti?

– Det har jeg ingen kommentarer til.

Se billedeDF kræver grænsekontrol for efterløn

Akkurat samme besked kommer fra de Konservatives retsordfører Tom Behnke:

– Jeg betragter forslaget som en ting, Dansk Folkeparti tager med ind til bordet, og så må vi se på det dér, siger han.

Han vil dog ikke afvise noget som helst inden forhandlingerne.

– Man kan ikke forhandle, hvis man siger: Det er nogle ting, som vi overhovedet ikke vil lytte til. Jeg ved, at vores forhandlere lytter til alle ønsker, siger Tom Behnke.

Ud af Schengen-samarbejdet
At genindføre grænsekontrollen efter 10 år med Schengen-aftalen, vil de facto melde Danmark ud af samarbejdet om de åbne grænser, fastslår EU-ekspert Marlene Wind over for Jyllands-Posten.

Når Dansk Folkeparti vil af med de åbne grænser, skyldes det, at rumænere, der kommer til Danmark, ifølge partiet begår tre gange så mange kriminelle handlinger som for fire år siden. DFs modgift er øget grænsekontrol.

Kravet er tæt på ultimativt. Til Jyllands-Posten siger gruppeformand Kristian Thulesen Dahl:

– Det er meget vanskeligt at forestille sig en aftale, hvor vi ikke får gennemført fast kontrol ved vores grænser.

Se billedeGrænsebomme koster hundreder af millioner

Dansk Folkeparti har tordnet mod Schengen-aftalen i ti år, men aldrig før har det EU-kritiske parti krævet grænsebommene genindført på et så afgørende tidspunkt for regeringen.

I Frankrig og Italien får den voksende strøm af flygtningen og immigranter fra revolutionerne i Mellemøsten og Nordafrika nu også regeringslederne Sarkozy og Berlusconi til at overveje at revidere Schengen-aftalen.

 

….

Berlingske.dk

4 COMENTARII

  1. hai frate…iar astia…isi inchipuie ca asa usor se face..sau ca pentru danezi nu ar avea nici o consecinta…fereasca sfantu, nu Parabone, sa intre Danemarca in colaps financiar…ca-i vezi cum intind manuta la tanti UE…pe care fut acum in cur.

Lasă un răspuns