Postul danez TV2: a inceput procesul criminalului Marian Clita in Copenhaga

0
321

Stewardesa norvegiana a fost ucisa de Clita cu o ranga de metal

…Dræbt med koben på SAS-hotel

Dommens dag for en 59-årig rumænsk mand nærmer sig med hastige skridt. Tv2.dk er netop kommet i besiddelse af anklageskriftet, der i detaljer fortæller om det voldsomme rovmord, der fandt sted på et hotelværelse på Hotel SAS Radisson på Amager.

Manden er tiltalt for at have slået stewardessen Vera Vildmyren med et koben i ansigtet, så hun fik brud på tindingen, pandebenet, hjernegruben, kæben, næsen. Skaderne var så omfat­ten­de, at kvinden omkom kort efter. Manden er ligeledes tiltalt for at have stukket hende med en kniv.

Erkendte dødsvold i grundlovsforhør
I grundlovsforhøret indrømmede rumæneren volden mod stewardessen, men han nægtede, at det var overlagt drab. Tiltalen er dog rejst efter paragraf 237, som netop dækker over drab.

Den rumænske mand er ligeledes tiltalt for at have røvet en mobiltelefon, to punge, et kreditkort og et ur fra den norske stewardesse.

Vera Vildmyren blev fundet død i på sit hotelværelse i en blodpøl næste dag.

Ankom med sine kolleger
Det brutale drab fandt sted på hotellets værelse 2025 den 1. marts i år klokken otte om aftenen.

Vera Vildmyren var ankommet til hotellet ved 16­tiden sammen med tre kolleger fra luftfartsselskabet SAS. Men det, der skulle have været en aften på hotel som så mange andre, endte med at blive skæbnesvanger for den norske kvinde.

Rumæneren, der i sit hjemland er straffet adskillige gange for drab, tyveri og våbensmugling, var nemlig på rov, og hans tilfældigt udvalgte offer blev med den overdrevne vold ikke levnet en chance for at overleve, mener anklagemyndigheden.

Vidner fortalte, at de hørte stewardessen skrige i flere minutter, men da hjælpen kom, var det for sent, og gerningsmanden var over alle bjerge.

Meldte sig selv i Malmø
Rumæneren meldte efterfølgende sig selv på en politistation i Malmø, og han blev udleveret til Danmark og har siden siddet varetægtsfængslet. Han nægter sig skyldig i sigtelsen for drab, men erkender vold med døden til følge.

Vold med døden til følge kan give fængsel i op til 10 år. Et rovmord giver som hovedregel 14 års fængsel, men rumæneren risikerer altså indespærring på ubestemt tid, hvis retten skulle nå frem til en forvaringsdom.

 

sursa :

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-35061964:dr%C3%A6bt-med-koben-p%C3%A5-sashotel.html

Lasă un răspuns