Postul national DR.dk. Presa din Romania furioasa impotriva lui Clita…

1
328

rumaensk-avis

Den rumænske avis Libertatea skriver om drabssagen fra Danmark: – Det er en skændsel for systemet, at han blev løsladt før tiden. En uskyldig kvinde og mor til to er død… Lad Gud hjælpe familien.

I Rumænien er den mand, der er sigtet for drab på en norsk SAS-stewardesse, en berømthed. Han er en forbryder-kendis på linje med Jønke herhjemme.

Den 58-årige rumæner blev berømt, da han i fængslet myrdede systemkritikeren Gheorge Ursu i 1985. Han sad inde for indbrud, og de fleste rumænere er overbevist om, at det hemmelige politi, Securitate, fik ham anbragt i samme celle som Ceausescus kritiker Ursu for at slå ham ihjel.

Den 58-årige blev idømt 20 års fængsel for drabet, men straffen blev senere nedsat betragteligt, og han blev løsladt „for god opførsel” i 2002. Han afsonede kun to af de tyve år.

Nu skriver den rumænske avis Libertatea:

– Det er en skændsel for systemet, at han blev løsladt før tiden. En uskyldig kvinde og mor til to er død… Lad Gud hjælpe familien.

Hjemmesiderne koger
Den norsk-rumænske Violetta Kristiansen, der er sikkerhedsvagt i Gardermoen, skriver i den rumænske avis:

– Hvis (den sigtede, red.) havde afsonet sin fulde dom, ville Vera Vildmyren have været i live i dag.

Kommentarfelterne på de rumænske avisers hjemmesider koger over af vrede mod systemet og den 58-årige rumænske mand..

– Det er meget alvorligt og betænkeligt, at en morder udnytter systemet. Man ved, at i de nordiske lande er fængslerne ren luksus. Hvis det havde været i Rumænien, kunne man være sikker på, at advokaten havde været i familie med dommeren, skriver en læser….

Rumænske aviser raser over drabssigtet

5. mar. 2010 15:11Indland

Hjemme i Rumænien er han en forbryder-kendis. Nu koger rumænske mediers hjemmesider med folk, der er forargede over, at manden, der er sigtet for drab på en norsk SAS-stewardesse, blev løsladt for god opførsel i en anden drabsag.

Læs mere

1 COMENTARIU

  1. Bai baieti, va spuneam eu ca Romania NU a fost si nu este pregatita pt intrarea in UE. Uite cum coruptia si tigania din sistemul romanesc loveste in Scandinavia in oameni nevinovati.
    Daca idiotul isi facea pedeapsa cuvenita, stewaerdesa mai traia si acum.

Lasă un răspuns