Prea multi romani naufragiaza pe strazile din Copenhaga. Ambasada a promis ca va face ceva pentru informarea romanilor fara adapost din Danemarca

0
317

Rumøsnke Ambassade: Rumænere skal vide mere om Danmark

Vasilij

Vasilij fra Rumænien får en bid brød på nødherberget Den varme Seng. Han har været seks måneder i Danmark for at søge arbejde og har intet sted at bo, og da de statsejede herberger ikke lukker udlændinge ind, har et herberg kørt af frivillige været hans redning.

Ambassadør Victor Alexandru Micula understreger dog, at det aldrig vil kunne undgås, at folk rejser herop – og ambassaden forsøger derfor at hjælpe de nødstedte eller hjemløse rumænere hjem.

»Vi arbejder på at få dem identificeret, give dem mad og husly, og informere dem om, at vi kan assistere dem med hjemrejsen. Ideen er at undgå, at de bruger manglende tag over hovedet eller manglende mulighed for at rejse hjem som en undskyldning til at ty til kriminalitet,« siger han og fortæller, at ambassaden indtil videre i år har hjulpet 45 hjemløse rumænere tilbage.

For mange rumænere kommer til Danmark med et alt for optimistisk indtryk af, at de kan få arbejde og bedre levevilkår end derhjemme. De risikerer at ende som hjemløse – og dermed et sårbart bytte for kriminelle, der har brug for ekstra hænder, vurderer den rumænske ambassadør i Danmark, Victor Alexandru Micula.

»Hvis folk kommer hertil uden viden om det danske arbejdsmarked, så indser de hurtigt, at det er temmelig dyrt at leve her. Samtidig er det svært for dem at få en indtægt, så de risikerer at blive hjemløse. Og den gruppe er sårbare, fordi de kan være en menneskelig ressource for de kriminelle grupper,« forklarer ambassadøren, der bliver bakket op af Nordsjællands politidirektør, Thorkild Fogde.

»Er du uden midler i Danmark, så er du sårbar over for de kriminelle. For hvis de kriminelle kan finde nogen mennesker, der ikke har nogen penge at leve for, så kan de lettere overtale dem til at medvirke til at begå kriminalitet,« siger han.

For at dæmme op for problemet har den rumænske ambassade i Danmark derfor indledt en informationskampagne i Rumænien, der bl.a. skal gøre opmærksom på de høje leveomkostninger i Danmark. Desuden arbejder ambassaden med danske jobcentre, eksempelvis for at arrangere at eventuelle jobsamtaler bliver afholdt i Rumænien i stedet for her. På den måde kan man undgå, at rumænerne rejser herop, hvis de alligevel ikke får det pågældende arbejde.

 

….http://www.b.dk/danmark/ambassade-rumaenere-skal-vide-mere-om-danmark

Lasă un răspuns