Presa daneza despre calificarea în finala turneului de la Roland Garros a Simonei Halep

0
243

Rumæner stormer videre til French Open-finale

Tenniskvindernes French Open-finale kommer til at stå mellem russeren Maria Sharapova og Simona Halep fra Rumænien.

Det står klart, efter at rumæneren torsdag aften spillede sig i karrierens første grand slam-finale med en sejr på 6-2, 7-6 over Andrea Petkovic fra Tyskland.

For både Halep og Petkovic var torsdagens kamp spillernes første overhovedet i en grand slam-semifinale, men det var verdens nummer fire fra Rumænien, som så ud til at befinde sig klart bedst på banen – især i første sæt.

28.-seedede Petkovic kunne slet ikke få spillet til at fungere, og det udnyttede Halep til fulde. Petkovic var bedre med i andet sæt, men hun tabte tiebreaken med cifrene 4-7.

For 22-årige Halep er det en stor bedrift endelig at spille sig i en grand slam-finale, for en placering som nummer fire på verdensranglisten forpligter.

I årets turnering i Paris har Halep været særdeles suveræn. Rumæneren har endnu ikke tabt et sæt i sine første seks kampe.

Det har finalemodstanderen Sharapova til gengæld – senest i semifinalesejren på 4-6, 7-5, 6-2 over canadieren Eugenie Bouchard tidligere torsdag.

Til gengæld har 27-årige Sharapova rutinen i de store finaler. Russeren er klar til sin tredje French Open-finale i træk. Hun vandt turneringen i 2012. Sammenlagt er Sharapova noteret for fire grand slam-titler.

Sharapova fører desuden med 3-0 i indbyrdes kampe mod Halep. I år stod de over for hinanden i finale ved WTA-turneringen i Madrid, hvor der ligesom ved French Open spilles på grus. Sharapova vandt Madrid-finalen med 1-6, 6-2, 6-3.

http://sporten.tv2.dk/2014-06-05-rum%C3%A6ner-stormer-videre-til-french-open-finale

Lasă un răspuns