Presa din Danemarca : Rumænsk politi sammenstød med anti-regerings demonstranter. Dragnea, Dăncilă, Carmen Dan ud med jer, skiderikker !

0
706

Politiet har stødte sammen med titusindvis af anti-regerings demonstranter over hele Rumænien. Mellem 30.000 og 50.000. mennesker, herunder mange tilbagevendende expats, viste sig på landsplan, vil medierne sige.

Demonstranter i hovedstaden Bukarest og kastede med flasker og fortovsfliser, mens politiet brugte tåregas, peberspray og endda en vandkanon.

Omkring 100 demonstranter havde brug for medicinsk opmærksomhed og 10 politifolk blev såret, beredskabstjenester sagde.

En gruppe demonstranter forsøgte at bryde ind i regeringsbygningen i hjertet af Bukarest, men blev holdt tilbage af politiet cordon. Andre vinkede EU og rumænske flag, slog trommer og råbte slogans.

Demonstranterne kræve regeringens afgang, det gør indsigelse mod det, der opfattes som en indsats for at svække den dømmende magt, som de styrende socialdemokratiet (PSD), samt lave lønninger og rodfæstede korruption i landet.

Protesterne har været bygning mod PSD til måneder. Omkring 150.000 samlet i Bukarest sidste år, efter at regeringen har vedtaget et dekret, der kunne befri dem, der er fængslet for korruption.

Mange expat Rumænere også vendt tilbage for at tage del.

Ileana Anghel rejst hele vejen fra sit hjem i Spanien med sin mand til at tage del.

„Vi ønsker at se moderne veje og skoler, og frem for alt ikke at have til at betale bestikkelse til venstre og højre,” sagde hun til AFP.

Sixty-årige Vlad fløj tilbage til Rumænien fra New York, hans hjem i 30 år.

„Korruption og underslæb, som resultat af den herskende klasse, er det, der generer mig,” Vlad fortalte den samme news agency.

mere / more :  www.your-wishes.eu/forretning/rumaensk-politi-sammenstod-med-anti-regerings-demonstranter/

Lasă un răspuns