Presa din Danemarca titreaza astazi despre fotogenicul prim ministru desemnat Mihai Tudose. PSD a îngropat Romania. Danezii scriu ca „Rumænien opfattes som et af EU’s mest korrupte lande”

0
493

Rumæniens præsident har udpeget socialdemokraten Mihai Tudose som landets kommende premierminister. Dermed er vejen banet for en socialdemokratisk regering i EU-landet. Rumæniens stærke venstreorienterede gruppe i parlamentet afsatte i sidste uge premierminister Sorin Grindeanus regering. Den var ved magten i et halvt år.

– Jeg har med tanke på den aktuelle krise og nødvendigheden af at bremse den besluttet at udpege Mihai Tudose som premierminister, siger præsident Klaus Iohannis.

Det skete ved en mistillidsafstemning.

Politikere skal beskyttes

Flere socialdemokrater mener, at Grindeanu havde svigtet partiets politiske visioner.

Ifølge uafhængige iagttagere er socialdemokraterne i PSA skuffede over, at Grindeanu ikke har lempet love, der skal stoppe korruption.

Socialdemokraterne ønsker at få en premierminister, som vil gøre mere for at beskytte politikere, der risikerer at blive fængslet for korruption og svindel.

Rumænien opfattes som et af EU’s mest korrupte lande. Bruxelles har siden 2007, hvor Rumænien blev EU-medlem, overvåget landets retssystem.

/ritzau/Reuters

Lasă un răspuns