Presset rumænsk svineproduktion

4
328

Allerede et par kilometer før man ankommer til farmen West Suin, lægger man mærke til de to høje siloer, der tårner op i det flade landskab.

Vi befinder os i det vestlige Rumænien 25 kilometer fra byen Timisoara. Kun enkelte træer rager op over de store marker, og huse ser man ikke i det åbne land, de er alle samlet i byerne. Derfor lægger man mærke til West Suin, der er nyopført – bygget på bar mark knap en kilometer uden for den lille by Varias.

På parkeringspladsen foran farmen er det ejeren Györfi Zoltan-Radu, der tager imod, inden han stolt begynder at fortælle om farmen, der med 2.000 stipladser, eget foderanlæg og en imponerende kontorbygning er en af Rumæniens mest moderne svineejendomme.

Støtte fra EU

West Suin er på mange områder et godt billede på den udvikling, som Rumænien har gennemgået de seneste år ? og et godt billede på de enorme kontraster, som præger landet.

For selvom der findes store produktionsanlæg i Rumænien, er det meget almindeligt, at familierne i de mindre byer har et par grise gående i baghaven sammen med hønsene for på den måde at få et billigt supplement til husholdningen.

Besøget på West Suin vidner dog om, at der også i Rumænien er initiativrige kræfter, der har mod på at starte en moderne svineproduktion op. Farmens tilblivelse startede i 2006, hvor Györfi Zoltan-Radu tog til USA for at få inspiration til byggeriet.

….Presset rumænsk svineproduktion

4 COMENTARII

  1. BUNA ZIUA AS DORI SA MUNCESC SI EU LA FERMA PE CARE ESTE DE OARACE CE EU AM MAI MUNCIT LA FERME DE PORCI LA CURATATORIE LA CE AFOSTCAZUL AM MUNCIT DACA VREI SA MA CONCTACTATII SI EU SI FEMEIEA MEA SINTEM DISPONIBILII SA MUNCIM LA DUMNEVOASTRA DAM SI PROBA DE LUCRU

  2. Pt.zcdfxzf ….. Alo acolo… analfabet esti tu…. si arogant.Ce este gresit in faptul ca omul vrea sa munceasca cinstit si nu sa fure, ucidå sau alte fapte pt care nu sintem våzuti bine deloc…. Tu cu ce te ocupi??? Sau ce fapte bune ai facut tu? Respectå så fii respectat….

Lasă un răspuns