Românii intra în sindicatul 3F într-o veselie. O gramada de Andree, Dragosi si Vasilici sînt noii membrii ai sindicatului danez

0
575

Dobbelt så mange rumænere i 3F på et år

Inden for det seneste år er arbejdstagere fra de nye EU-lande begyndt at melde sig ind i 3F. Antallet af rumænere er på et år fordoblet, viser nye tal.

Andreea, Dragos og Vacilica. De navne bliver stadig hyppigere blandt 3F’s medlemmer. På bare et år er antallet af rumænske medlemmer nemlig fordoblet. I foråret 2014 var der 2.128 i 3F med rumænsk baggrund. Året før lå tallet på 1.079. Det viser et nyt udtræk i 3F’s medlemsregister.Tendensen går igen blandt de øvrige nye EU-lande. I alt 8.212 3F-medlemmer er i dag enten fra Polen, Rumænien, Litauen, Bulgarien, Letland, Slovakiet eller Estland.

Det er en stigning på 56 procent siden foråret 2013, hvor 5.265 medlemmer kom fra de nye EU-lande.

Det forhindrer udnyttelse

I 3F er forbundssekretær Søren Heisel rigtig glad for udviklingen.

– Vi kan glædeligt konstatere, at vores strategi, bestræbelser og indsats for at organisere arbejdstagerne fra de nye EU-lande virker. For 3F er det altafgørende at organisere netop denne gruppe. Dermed kan vi stoppe det dårlige arbejdsmiljø og den diskrimination og udnyttelse, som flere af arbejdstagerne fra de nye EU-lande udsættes for, siger Søren Heisel.

Dobbelt så mange rumænere i 3F på et år – Fagbladet 3F

Lasă un răspuns