Românii muncitori apreciati în Danemarca. Exemplul lui Gabriel Chirica care a mers la un curs de specializare si a primit rapid o slujba în Randers

0
570

Flere indvandrere efteruddanner sig. Et stigende antal indvandrere dygtiggør sig til arbejdsmarkedet gennem efteruddannelse, viser tal fra Danmarks Statistik. En af dem er rumænske Gabriel Chirica, der efterfølgende fik job.

Antallet af indvandrere, der deltager i AMU-kurser, er gennem de sidste ti år steget betydeligt.

Gabriel Chirica, 36 år, fra Rumænien er en af dem, der har efteruddannet sig og efterfølgende fået job.

– Det var rigtig godt for mig at tage efteruddannelse. Jeg lærte samtidig dansk, og jeg fik job i den virksomhed, hvor jeg var i praktik. Det er et godt job, siger Gabriel Chirica, der arbejder på elementfabrikken Confac i Randers. Han deltog i kurset ’Vejen frem – Bygningsarbejder for tosprogede’ hos AMU Nordjylland.

I 2005 deltog knap 37.000 indvandrere på et AMU-kursus, mens tallet i 2015 var steget til knap 47.000, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er en stigning på mere end 25 procent.

Ledige efterspørger kurser

Den stigning kan flere AMU-skoler nikke genkendende til. Ifølge Jens Odgaard, uddannelseschef ved AMU Syd, er en af årsagerne blandt andet, at der de senere år er kommet rigtig mange polakker og rumænere til Danmark.

– Mange har slået sig ned i landet og klaret sig nogle år på arbejdsmarkedet. Når de bliver ledige efterspørger de kurser, som kan kvalificere dem til andre jobs, siger Jens Odgaard, der også får henvendelser fra virksomheder, der har flere ansatte, som de gerne vil sende på kursus samtidig.

https://www.fagbladet3f.dk/artikel/flere-indvandrere-efteruddanner-sig

Lasă un răspuns