Romanii salveaza de la faliment firma de instalatii si aparatura AL-vac din Lemvig, Danemarca

0
424

Før krisen havde AL-vac store udfordringer med at etablere en afdeling i Rumænien, men det viste sig i den grad at være besværet værd. Efter en hård opbremsning ansætter virksomheden nu igen i Lemvig.

– Siden jeg etablerede virksomheden i 1988 havde jeg ikke oplevet andet end vækst og en fyldt ordrebog, og da andre begyndte at tale om krise, mærkede vi stadig fremgang. Men i november 2008 var det som om nogen havde klippet et telefonkabel over.

Rumænere redder omsætning i Lemvig

Sådan lyder administrerende direktør Allan Laursens beskrivelse af finanskrisen.

Hans virksomhed, Al-vac i Lemvig, producerer løftemateriel til  industrien og byggebranchen, og krisen ramte hårdt. Effektivisering, tilpasning samt ikke mindst en selvstændig afdeling i Rumænien har dog betydet, at virksomheden har fremgang igen.

Da det gik stærkt

I 2006 gik alting som bekendt meget stærkt og på den konto oplevede AL-vac, at underleverandører skruede priserne urealistisk højt op med den tilgang, at kunderne „bare kunne gå, hvis de var utilfredse”.

– Det blev jeg sur over, og derfor etablerede vi vores egen produktion i Rumænien. Først og fremmest for at kunne få opgaver løst til en konkurrencedygtig pris, men selvfølgelig også fordi, at Danmark både nu og på længere sigt er alt for dyr at producere i, siger Allan Laursen.

Store udfordringer

Det var dog langt fra problemfrit at etablere sig i det østeuropæiske land, hvor kulturforskelle og langsomme myndigheder, ifølge Allan Laursen, skaber store problemer.

– Hvis jeg i 2006 havde vidst, hvor svært det er at etablere sig dernede, havde vi nok ikke gjort det, men i dag er jeg rigtig taknemmelig for, at vi gjorde det. Opgaverne bliver løst lige så godt som herhjemme, og i de seneste kriseår har vi været konkurrencedygtige, fordi vi i stigende grad har benyttet vores egne folk i Rumænien frem for de danske underleverandører, som udnyttede de gode år til at skrue priserne urealistisk højt op, siger Allan Laursen.

 

….Rumænere redder omsætning i Lemvig

Lasă un răspuns