Românii sclavi în Danemarca. Veneau „la cursuri în Copenhaga” si erau bagati direct la curatenie 11 ore pe zi. Erau platiti în „nasturi si margele”

0
385

Rumænske Kursister blev udnyttet i timevis som arbejdskraft.

Rumænske rengøringsfolk har fortalt politiet, at de arbejdede i op til 11 timer i døgnet ved siden af, at de skulle gå på kursus dagligt.

Et par fra Rumænien blev i foråret 2009 hentet til rengøringsbranchen i Danmark. Og hurtigt kom rumænerne på arbejdsmarkedskursus hos Erhvervsskolen Nordsjælland – præcis som mange andre udlændinge, der arbejdede for Danmarks næststørste rengøringsselskab, Forenede Service. Det fremgår af rapporter over afhøringer af parret, som Nordsjællands Politi har foretaget i forbindelse med en sag om bedrageri mod Undervisningsministeriet.

”I første omgang fik de at vide, at de skulle arbejde i 3 timer, men fordi de var nye og ikke var rutineret, tog det længere tid at nå færdig, og derfor blev kl. ofte mere end 01.00. Det skete også, at de først kom hjem tidligt om morgenen næste dag,” har den rumænske kvinde forklaret til politiet ifølge dets rapport.

”Hun var ind imellem også på arbejde i weekenden. Når de var på arbejde, skulle de fortsætte til opgaven var færdig. Afhørte havde oplevet at arbejde fra 08.00-01.00 i weekenden,” står der i politirapporten.

default-aspx

Den Beskidte Rengøring:   Mens medarbejdere hos rengøringsgiganten Forenede Services var kursister på Erhvervsskolen Nordsjælland, måtte de arbejde op mod 11 timer i døgnet ved siden af undervisningen på skolen.Et par fra Rumænien blev i foråret 2009 hentet til rengøringsbranchen i Danmark. Og hurtigt kom rumænerne på arbejdsmarkedskursus hos Erhvervsskolen Nordsjælland – præcis som mange andre udlændinge, der arbejdede for Danmarks næststørste rengøringsselskab, Forenede Service. Det fremgår af rapporter over afhøringer af parret, som Nordsjællands Politi har foretaget i forbindelse med en sag om bedrageri mod Undervisningsministeriet.

Dermed er udenlandske kursister for første gang med til at kaste lys over et omstridt kursusprojekt mellem Erhvervsskolen Nordsjælland og Forenede Service. Et projekt, som en styrelse under Undervisningsministeriet påtænker at kræve 5,4 millioner skattekroner retur på grund af snyd med arbejdsmarkedskurser.

Lasă un răspuns