Românii si polonezii ocupa noile locuri de munca aparute în Danemarca. Danezii nu se înghesuie la muncile fizice

0
358

35.100 de slujbe noi au fost puse la bataie în Danemarca  începînd cu 2013, în special în domeniul constructiilor, iar românii au ocupat o mare parte din ele.

Nye danske job går til polakker og rumænere

De seneste tre år er der genereret 52.350 nye jobs på det danske jobmarked, men det er ikke danskerne, der stikker lønsedlerne i lommen. Det skriver Berlingske, som har set på en analyse udarbejdet af Nykredit.

Cirka 70 procent af de nye jobs, der er blevet skabt siden begyndelsen af 2013 – svarende til 35.100 – er blevet besat af udlændinge og særligt arbejdere fra Rumænien og Polen har fået ansættelse.

26dae67b-a45c-419e-906c-bbae3a47e6ae

At så mange udlændinge får de danske jobs skyldes ifølge chefanalytiker i Nykredit, Tore Stramer, flere ting:

„Det er helt nærliggende, at de mange udlændinge er et tegn på, at nogle danske virksomheder har større appetit på udenlandsk arbejdskraft end dansk. Det kan være, fordi danskerne ikke har kompetencerne, men det kan også være, fordi der er en bestemt type job, der ikke er attraktive og derfor sværere at besætte med danske statsborgere. Men man skal passe på med at sige, at udlændinge stjæler job fra danskerne. Det er med til at styrke dansk økonomi samlet med de mange udlændinge, og forhåbentlig kan det være med til at styrke opsvinget, så det bliver mere langvarigt,” siger Tore Stramer ifølge Berlingske.

 

http://lokalavisen.dk/nye-danske-job-gaar-til-polakker-og-rumaenere-/Regionale-nyheder/20160520/artikler/160529954?trackid=Jp%20lister%20seneste

Lasă un răspuns