„Românii zilei” Reportaj. Viata mizerabila a românilor care aduna sticle goale în Copenhaga. 1000 au fost arestati anul trecut pentru ca dormeau pe strazi

0
501

Flaskesamlere fra især Rumænien sover rundt omkring i byen, smider affald og foretter deres nødtørft på gaden. De bliver ofte purret op af UKS, men får lov at beholde deres indsamlede flasker. Med mindre andet er skiltet, har alle dog ret til at sove, hvor de vil i parker og på offentlige pladser.

Sover i lyskasserne

Udlændingekontrolsektionen – i daglig tale kaldet UKS – består af 29 politifolk, som har tre fokusområder. Om natten er det prostitutionen på
Istedgade. Om morgenen kører de på tips fra borgerne i hele København for at vække især rumænere, der sover på gaden og i Københavns grønne områder. Om eftermiddagen er det indsatsen mod betleri og lommetyve, der fylder.

De overnattende sover i lyskasser, i baggårde og er årsagen til, at stadig flere porte og indgange til cykelstativer i dag låses eller omkranses af høje plankeværk. Det er ikke blot utrygheden, men også efterladenskaberne, som får stadig flere københavnere til at klage over de overnattende gæster.

  • Sidste år havde vi 1.000 anholdte. Vi fik fire gange så mange betlere som året før. Området boomer, og vi gør os ikke nogen forhåbninger om at stoppe de her kriminalitetsformer – til gengæld er jeg sikker på, at man ville se dem vokse yderligere, hvis vi ikke var der, siger Kennet Damkjer.

roma-lejr2

En af grundene, til at afdelingen blev oprettet, er, at der er brug for nogen, der specialiserer sig i udlændingeområdet.

  • Det betyder, at vi overtager sager, hvor en udlænding er involveret, fra andre afdelinger i København. Sådan en sag kunne tidligere binde en patrulje en hel vagt, men fordi vi har folk, som er inde i reglerne, tager det væsentlig kortere tid for os. I år forventer vi at overtage 1.000 af den slags sager, fortæller Kennet Damkjer.

Tomme flasker og soveposer

Kennet Damkjer viser selv en typisk opgave frem en tidlig morgen på Islands Brygge. De ellers varme sommerdage er kolde på dette tidspunkt. Fire soveposer ligger ubevægelige ved havnebadet. En rusten indkøbsvogn fyldt med tomme flasker er parkeret ved siden af. Politifolkenes stille snakken vækker ikke de tre sovende.

mai mult la :  www.dansk-politi.dk

Lasă un răspuns