„Românii zilei” Se judeca astazi 5 escroci români la tribunalul din Holstebro. Au luat credite pe baza unor documente false

0
324

Rumænske svindlere for retten

Fem rumænere er tiltalt for at svindle med kviklån. Det er blandt andet gået ud over Bauhaus Herning

svindel Fem rumænere står ved Retten i Holstebro tiltalt for svindel.

Rumænerne har angiveligt taget del i organiseret svindel med kviklån for 1,5 millioner kroner, skriver tvmidtvest.dk.

Svindlen foregik sådan, at rumænerne blev ansat i fup-firmaer i Danmark og dermed kunne få folkeregisteradresse, sygesikringsbevis og bankkonto i landet, hvilket kunne bruges til at oprette kviklån.

– Det er lidt ubehageligt at tænke på, at de får godkendte kort og laver det her bevidst. Når de kommer med godkendte kort, så har vi ikke en chance for at stoppe det, siger Uffe Hvid, varehuschef i Bauhaus Herning til TV Midtvest.

Fem rumænere står altså tiltalt i sagen, hvor der falder dom 3. november.

 

Rumænske svindlere for retten

 

si

 

Stor svindelsag under optrevling | TV MIDTVEST

Falske papirer
Svindelnummeret er foregået ved, at rumænerne har fået adgang til de hurtige forbrugslån i en række butikker på baggrund af falske papirer.

Det var muligt, fordi bagmænd i Rumænien oprettede fup-firmaer i Danmark, som for eksempel gjorde rent. I de firmaer ansatte de en lang række landsmænd, og gav dem en arbejdsgivererklæring. Med arbejdsgivererklæringen kunne de flytte til landet og tilmelde sig en folkeregisteradresse. Det gav dem et gult sygesikringsbevis. Med det og arbejdsgivererklæringen kunne de oprette en Nem konto i en bank, og så var vejen banet.

I butikkerne kan enhver med et gult sygesikringskort, en arbejdsgivererklæring og en konto nemt købe varer på afbetaling.

Lasă un răspuns