„Românii zilei” socheaza din nou Danemarca. 9 români acuzati de 4716 infractiuni

0
251

Ni rumænere – 4.716 sigtelser for kriminalitet

Udenlandske kriminelle er blevet så organiserede, at når først politiet optrevler et netværk, fylder de voldsomt i den samlede statistik. Ofte er der tale om gengangere på tværs af landegrænser, fortæller rigspolitichefen.

Østeuropæiske bander og kriminelle netværk bliver stadig bedre organiseret. »Det her er professionelle kriminelle, der simpelthen lever af det. Det er deres livsform,« tilføjer han.

Rigspolitichefen har ikke kendskab til de konkrete 9 rumænere, men siger helt overordnet, at sagerne kan være meget omfattende, når først politiet får optrevlet et netværk – dette kunne blandt andet ses i den såkaldte hvepsebo-sag, hvor 400 politifolk i februar sidste år slog til mod 62 adresser.

Det konkluderer rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg på baggrund af nye tal, som Berlingske i dag har beskrevet. Tallene viser, at der siden 2009 er sket en voldsom stigning i antallet af sigtelser mod udenlandske kriminelle. Fra 5.802 til 12.566 sidste år.

Dykker man længere ned i tallene, viser det sig ganske interessant, at det er et begrænset antal udlændinge, der står for den samlede kriminalitet. I alt var der sidste år 6.394 sigtelser for uberettiget anvendelse af kreditkort og databedrageri. Ud af dem var 5.541 af sigtelserne knyttet til 76 rumænere – og af de 76 rumænere stod 9 alene for 4.716 sigtelser, viser Rigspolitiets strategiske analyse.

»Det er helt tydeligt, at den stigning, vi ser, rent faktisk er en stigning reserveret til en forholdsvis overskuelig personkreds,« siger chefen for Rigspolitiet, som peger på to tendenser i tallene.

Lyngby-Vejle

mai mult la :  www.bt.dk

Lasă un răspuns