Rumænere buhede ad Madonna

0
502

Tusinder udtrykte deres utilfredshed med Madonna, da hun fra scenen i Bukarest fordømte diskriminationen af romaer.  Diskriminationen af romaerne stak med al tydelighed sit fjæs frem, da popdronningen Madonna gav koncert i den rumænske hovedstad Bukarest.

Da sangeren fordømte den udbredte diskrimination mod romaer i Rumænien og i det øvrige Østeuropa, skiftede humøret blandt de 60.000 fremmødte fans.

»Det er kommet mig for øre, at der sker en masse diskrimination mod romaer og sigøjnere i almindelighed i Østeuropa. Det gør mig ked af det«, sagde Madonna.

»Hun skal ikke blande sig«
De jubelråb, der havde fyldt koncertparken, da roma-dansere i begyndelsen af showet delte scenen med Madonna, blev med ét afløst af tusindvis af utilfredse buh-råb.

Madonna tilføjede straks fra scenen:

»Vi tror ikke på diskrimination … vi tror på frihed og lige rettigheder for alle«.

Og også den bemærkning blev mødt med pibekoncert og buhen fra tilskuerne.

»Jeg buhede, fordi det virkede falsk, det hun fortalte os. Hvorfor blander hun sig ved at fortælle os de ting?«, lyder det fra en af tilskuerne, 23-årige Ionut Dinu, ifølge AP.

Op mod to mio. romaer i Rumænien
Rumænien har den største andel af romaer i regionen.

Nogle mener, at befolkningsgruppen kan være helt op til to millioner, selv om de officielle tal lyder på 500.000.

Madonnas pressechef Liz Rosenberg sagde efterfølgende, at Madonna har turneret med en gruppe roma-musikere, som har gjort hende opmærksom på problemerne.

http://politiken.dk/kultur/article777470.ece

Lasă un răspuns