Rumænsk klubejer fængslet for at putte mænd i bagagerum

0
477
 
Storhed og fald. Gigi Becali var indtil for to år siden Rumæniens rigeste mand. Nu er Steaua Bukarests klubejer varetægtsfængslet for kidnapning. Arkivfoto. – Foto: MIHAI STETCU/AP
Gigi Becali lod det angiveligt ikke gå ubemærket hen, at tre mænd tidligere på året stjal hans bil.

Klubejeren for den rumænske storklub Steaua Bukarest reagerede nemlig ved, sammen med seks af sine ansatte, at true de tre mænd pistoler, bagbinde dem og smide dem ned i et bagagerum.

Således lyder de officielle anklager mod 50-årige Becali.

Gigi Becali blev anholdt efter fem timers retsmøde, hvor dommeren foreløbigt har varetægtsfængslet ham i 29 dage, mens sagen undersøges yderligere. Dommeren gav anklagerne ret i, at Becali er »til fare for offentligheden«.

Under retsmødet var hundredvis af fans af Steaua Bukarest og familiemedlemmer til Becali forsamlet udenfor retsbygningen i Bukarest med skilte med påskriften »befri Gigi«.

Fyrede træner for at være muslim
Ifølge Gigi Becali skulle de tre mænd have forsøgt at presse penge ud af ham. I første omgang for at levere klubejerens Mercedes tilbage og derefter for ikke at fortælle politiet om den kidnapning, som Becali nu er varetægtsfængslet for,

Becali var, indtil den økonomiske krise ramte Rumænien, at regne for landets rigeste forretningsmand. I Rumænien er klubejeren kendt for hans kradse verbale offentlige udfald og deltagelser i tv-shows.

I december fyrede han Steauas tyrkiske træner, Yuksel Yesilova, med beskyldninger om, at tyrkeren som muslim bragte Steaua – et kristent hold – uheld…. Politiken

si la DR.dk :

Bukarests ejer kidnapper tre mænd

03. apr. 2009 08.44 Int. fodbold

Ejeren af den rumænske storklub Steaua Bukarest blev fredag anholdt for at have kidnappet tre mænd – angiveligt fordi de tidligere på året havde stjålet klubejeren Gigi Becalis bil.

50-årige Becali er varetægtsfængslet i 29 dage, mens sagen efterforskes, da anklageren mener, at Becali er „til fare for samfundet”.

Mens hundredevis af fans protesterede foran retsbygningen, forklarede anklageren, at Becali sammen med seks af sine ansatte i januar måned truede de tre ofre med pistoler til at kravle ned i et baggagerum. 

Ifølge Becali er han selv offer i sagen. Han siger, at de tre mænd i virkeligheden er biltyve, som forsøgte at afpresse Becali penge for sin Mercedes.  

Becali er blandt Rumæniens rigeste, men samtidig kendt for sine rabiate udtalelser. I december fyrede han således sin tyrkiske træner, fordi han som muslim bragte uheld til hans kristne klub.

Det er ikke første gang, at klubben er i fokus. I juni månd blev klubbben dømt for matchfixing i den rumænske liga, hvor en konkurrerende klub fik et millionbeløb for at tabe med vilje til Steaua.

Lasă un răspuns