Scandalul soferilor români din Danemarca a ajuns la parlament. Politicienii vor reguli care sa protejeze soferii danezi

0
433

Românii accepta salarii la jumatatea celor pentru colegii danezi. Firma Kim Johansen are spre exemplu peste 700 de angajati soferi din Romania si Estonia. Citeva sute dintre acestia sint români si sînt platiti cu salarii între 8 si 13.000 dkr. Kim Johansen nu plateste taxe în Danemarca ci în Romania. Soferii deasemenea nu sînt membrii nici unui sindicat danez.

SF vil skubbe rumænske chauffører ud af danske førerhuse Man skal ikke kunne hente lavtlønnede udenlandske chauffører ind i danske lastbiler gennem vikarbureauer og datterselskaber. Det mener SF, der har forslaget med til finanslovforhandlingerne. Både vognmændene og 3F klapper i hænderne.

Det skal være slut med at have rumænske chauffører til at køre danske lastbiler til en løn på mellem 8-14.000 kroner om måneden.

Kim Johansen har 700 estere og rumænere bag rattet i sine 300 danske lastbiler. SF vil bruge finanslovsforhandlinger til at stoppe ham. men Kim Johansen er ikke bange.

Det sker, fordi SF mener, der er et hul i loven om godskørsel, som gør det muligt for Kim Johansen at sætte 700 estere og rumænere bag rattet i sine 300 danske lastbiler. Chaufførerne er ansat i hans udenlandske datterselskaber. De får 8-14.000 kroner om måneden.

SF vil have en lovændring som del af finanslovsforhndlingerne med regeringen.

Det tager Kim Johansen roligt.

”Indtil videre har jeg vundet de sager, der har været. Vil en lovændring ændre grundlaget for de domme, så respekterer jeg det. Så kan vi ikke køre med dansk registrerede biler mere,” siger Kim Johansen.

I sommer sagde han, at han mener det tangerede personlig hetz og virksomhedsforfølgelse uden sidestykke, da 3F beskyldte ham for at bryde loven ved at bruge udenlandske chauffører uden dansk overenskomst i biler med danske tilladelser

Lasă un răspuns