Sclavie româneasca pe santierele din Danemarca: 14 români angajati ai firmei care construieste noul metrou la Copenhaga dezvăluie conditiile si salariile de mizerie

0
340

Metrofirma snød Aurelian: Kan ikke forsørge familien

14 rumænske metroarbejdere står frem og afslører massivt lønsnyd på metrobyggeriet. Aurelian Ciorpec blev snydt for løn gennem et år.

Et par skridt forbi vagten og ind bag de grønne vægge på metrobyggepladserne er i virkeligheden en tur på 2.200 kilometer sydpå til fattige landsbyer i Rumænien.
I landsbyen Micea Vodã fører et par skridt ad en planke fra grusvejen hen over mudderet i grøften og ind i haven hos Aurelian Ciorpec og hans familie.

Hans kone Flomira-Jonela har kulsorte øjne, der glimter, mens hun smiler. Datteren Alessia på to år kravler op for at sidde på sin fars skød. Den gamle mor vinker fra sin stol i skyggen. Den 35-årige, rumænske bygge-arbejder har masser af kærlighed fra familien, men ingen penge til at forsørge dem.

Efter et års arbejde på metroen i København er han blanket af, da han er blevet snydt for løn, overtidsbetaling, pension og feriepenge af det italienske firma Cipa, der er i København for at lave betonarbejde.

– Jeg er enormt vred. De italienske chefer behandlede os som slaver. Det var slaveri i år 2014, forklarer Aurelian Ciorpec.

Metrofirma snød Aurelian: Kan ikke forsørge familien

Lasă un răspuns