Sindicat danez ameninta cu blocada impotriva colegilor romani care accepta conditii de munca sub limita legala

0
334

Blokade. Fagforening kræver overenskomst med rumænsk firma, der arbejder for Henning Sands Maskinfabrik

RANDERS

Dansk Metal i Randers har præsenteret et rumænsk firma, der har indgået en entrepriseaftale med Henning Sands Maskinfabrik på Agerskellet om levering af arbejdskraft, for et krav om overenskomst, oplyses det på fagforeningens hjemmeside.

Kravet blev rejst torsdag i sidste uge, og den rumænske virksomhed med navnet S.C. Steelval Group Srl har frist til den 1. december inden en eventuel blokade mod virksomheden træder i kraft. Henning Sands Makinfabrik bliver indraget, fordi rumænerne arbejder på virksomheden.

En snes rumænere

Der arbejder omkring en snes rumænske maskinarbejdere og smede for S.C. Steelval Group Srl.

Som reglerne i overenskomsten mellem Dansk Metal og Dansk Industri, hvor Henning Sands Maskinfabrik er medlem, siger, har der været holdt et møde om, hvad der sker på maskinfabrikken. Det blev holdt den 11. november i København.

Entrepriseaftale

»Her fik vi oplyst, at der var lavet en entrepriseaftale mellem Henning Sands Maskinfabrik og S.C. Steelval Group Srl,« fortæller Henrik Leth.

»Hvis det er muligt at lave aftaler på den måde, frygter vi, at det snart kan være slut med at beskæftige dansk arbejdskraft i metalindustrien i Randers. Derfor ønsker vi i overensstemmelse med reglerne en overenskomst med det rumænske firma, så vi kan sikre de rumænske ansatte lønforhold, som passer til det, som deres danske kolleger arbejder efter, så der ikke er tale om unfair konkurrence. Det er jo også de andre metalvirksomheder i byen, det går ud over, hvis man på Henning Sands Maskinfabrik kan hyre billig udenlandsk arbejdskraft.«

Metal truer med blokade mod rumænere – Randers

Lasă un răspuns