Sindicatul danez 3F îl da în judecata pe propietarul unei fabrici de bomboane si cere pentru românii care i-au fost angajati despagubiri de 2,3 milioane coroane

0
424

Acestia sînt românii care au lucrat la fabrica de bomboane din Danemarca si pentru care sindicatul 3F cere acum milioane de coroane daneze despagubiri salariale.

3F stævner slikfusker og selskaber for 2,3 millioner kroner

Slikfusk:   Slikfusker David Yüksel og flere selskaber er blevet mødt med et millionkrav for løndumping over for rumænske arbejdere. Sagen skal afgøres i landsretten.
Slikfusker David Yüksel og to af de selskaber, som han har ledet, er blevet stævnet for over 2,3 millioner kroner. Det er 3F, der står bag stævningen på vegne af seks rumænere, der har arbejdet for David Yüksel eller selskaberne. Der er tale om en ankesag, som skal for Østre Landsret.
image-aspx

Københavns Byret dømte 4. maj 2016 David Yüksel personligt og tre selskaber i en sag om løndumping over for rumænske arbejdere. David Yüksel og tre relaterede selskaber blev dømt til at efterbetale i alt godt 714.000 kroner til seks rumænere samt betale i alt godt 173.000 kroner i sagsomkostninger til 3F og HK. Men de dømte ankede 17. maj sagen til frifindelse for alle de dømte, og rumænerne har således ikke fået efterbetalt det tilkendte beløb.
HK har også stævnet David Yüksel og et selskab i sagen for landsretten.
Hos 3F Frederiksborg siger faglig sekretær Elaine Larsen:
– Vores medlemmer er blevet udsat for grov social dumping. Vi fører sagen helt til ende, så vores medlemmer kan få de penge, de er blevet snydt for.
Rumænerne lavede blandt andet renoveringsarbejde og ompakkede gammelt slik på David Yüksel og hans hustrus gård nær Hillerød i Nordsjælland. Fagbladet 3F afslørede i sommeren 2014 forholdene for rumænerne hos David Yüksel.

Lasă un răspuns