Statistica DK: 1 din trei spargeri din Danemarca sînt comise de straini. Românii în topul spargerilor

0
348

Indbrud: Hver tredje sigtede er udlænding – her kommer de fra

Særligt litauere og rumænere vejer tungt i indbrudsstatistikken. De to nationaliteter tegner sig tilsammen for mere end halvdelen af de sigtelser, der vedrører udenlandske statsborgere. Samlet udgør de således 17 procent af alle sigtelser for indbrud herhjemme, skriver TV SYD.

214932291-indbrud

Tallene fra Rigspolitiet viser, at mens litauiske og rumænske tyve særligt opererer på Fyn og i Jylland, er det i hovedstadsområdet tilrejsende fra Chile, der oftest sigtes for indbrud blandt udlændinge.

Det fremgår af TV SYDs aktindsigt, at der i perioden har været i alt 14.424 indbrud i private hjem. Hvilket ifølge politiet bekræfter en nedadgående tendens i antallet af indbrud.

  • Selvom det er blevet bedre de senere år, så må vi konstatere, at mange ejendomme heller ikke er sikret godt nok, mener politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

Udlændinge har de senere år fyldt mere i indbrudsstatistikken. I 2009 var 21 pct. af de sigtede udlændinge. Fem år senere i 2014 var det tal vokset til 42 pct. I første halvår af 2015 udgør andelen 32 procent.

http://www.tvsyd.dk/artikel/indbrud-hver-tredje-sigtede-er-udlaending

Lasă un răspuns