Suedia critica Danemarca pentru expulzarea rasista si ilegala a romanilor tigani. Ministrul justitiei danez:”Lasa ca vin ei tiganii si la voi si atunci sa vedeti!”

1
363

…Barfoed: Svensk racismekritik er ude i hampen

De svenske politikere kan vente på, at de samme grupper kommer til Sverige«. siger Lars Barfoed.

»Jeg er fuldstændig ligeglad med, hvad svenske politikere finder på at sige i Sverige i sommervarmen«.

Sådan lyder det fra justitsminister Lars Barfoed (K), efter svenske politikere har beskyldt Danmark for racisme i forbindelse med udvisningen af 23 romaer.

LÆS ARTIKELSvensk stempel for racisme preller af

Justitsministeren siger, at svenskerne er ude i hampen og ikke aner, hvad de taler om, fordi de ikke har haft besøg af romaer.

»De svenske politikere kan vente på, at de samme grupper kommer til Sverige. Så kan de se, om de vil acceptere, at de pågældende camperer rundt omkring i parkerne i Gøteborg og generer almindelige mennesker. Ture rundt på rastepladser og generer svenskerne der. Så kan vi se, om de svenske politikere synes det er helt i orden, og at de bare skal blive ved«, siger Lars Barfoed til TV Avisen.

Forhindre forstyrrelse af offentlig orden
Ifølge Lars Barfoed bliver Danmark nødt til at udvise romaerne for at forhindre at flere kommer til og forstyrrer den offentlig orden.

»Hvis vi ikke sørger for at sende dem hjem, så viser vi, at Danmark er et sted, hvor man bare kan campere rundt omkring i parker og forladte bygninger med den kriminalitet, der er risiko for følger med. Det kan jeg som justitsminister ikke acceptere. Derfor går vi så langt, som vi har mulighed for inden for europæisk rådgivning. Det har intet med racisme at gøre««, siger Lars Barfoed til TV Avisen.

 

articol complæet si sursa : http://politiken.dk/politik/article1022645.ece

1 COMENTARIU

  1. Absolut normal…ar fi si mai bine, daca, la intrare in tara, ar face urmatorul sondaj: scopul si durata vizitei: nu ai contract, nu ai pe cine vizita, nu esti turist atunci inapoi. Mai ales cei care vin pe perioada nelimitata…fara bani sa inchirieze un loc(sa zicem ca isi cauta de lucru…). Eventual ca un extra test, sa te intrebe cateva chestii de baza in engleza(eventual daneza, dar …), si daca zici ca iti cauti de lucru si nu stii engleza (100% nu te angajeaza nimeni asa), atunci, hej hej.

Lasă un răspuns