Toleranta ZERO pentru cersetorii români la Viborg. Strazile orasului au fost curatate de cersetorii din Romania

0
479

Viborgs gader er støvsuget for tiggere. Nultolerance. Viborg Kommune ønsker ikke gademusikanter eller nogen form for tiggeri i gadebilledet. Den holdning er med til at forebygge, at kriminelle bagmænd kan udnytte svage grupper fra …

Det skyldes ikke mindst, at kyniske bagmænd forstår at udnytte svage grupper fra Østeuropa, især fra Rumænien.

»Vi har flere eksempler på, at rumænere fra meget fattige områder bliver kørt herop i busser og indlogeres i grupper på fem-seks personer i billigt logi. Så bliver de sendt ud for at tjene penge på forskellig vis, hvor bagmændene bagefter skummer det meste af fløden,« fortæller Tom Nørskov.

8005522-viborgs-gader-er-stvsuget-for-tiggere---1

Ups, den gode musikant er vist ikke klar over, at han i Viborg er på gale veje foran indgangen til Sct. Mathias Centret. Bliver han her i flere dage, risikerer han, at politiet får øje på ham.

Hvis man undrer sig over, at der i mange andre byer er forskellige indslag i gadebilledet, blandt andet gademusikanter, men ikke i Viborg, så har det den naturlige forklaring, at i domkirkebyen lever man op til lovens bogstav.

Folk på indkøb kommer således hverken til at opleve »Jingle Bells«, »Glade jul« eller andre af julens toner fra musikanter i gaden, i hvert fald ikke på ulovlig vis, hvor det er meningen, at forbipasserende skal smide lidt mønter i en hat eller en instrumentkasse.

Det hører nemlig under betleri-paragraffen i straffeloven og kan sidestilles med at stille sin elendighed til skue offentligt for at tigge penge.

»Det er okay at stille sig op og spille uden betaling, hvis det lever op til det kommunale gaderegulativ. Regulativet kan være forskellig fra den ene kommune til den anden, så hvor det er tilladt i Herning, så ønsker man det ikke i Viborg,« oplyser kriminalassistent Tom Nørskov.

Man kan dog være legalt i gadebilledet ved at få en stadetilladelse hos kommunen, hvis man vil sælge brændte mandler eller spiller musik og sælger sine cd’er samtidig. Når man gør opmærksom på sig selv, som blandt andet Frelsens Hær er kendt for, så er det i orden, når det er i velgørende øjemed.

Svage grupper udnyttes

Når Tom Nørskov er inde over noget så forholdsvis uskyldigt i forhold til andre overtrædelser af straffeloven, hænger det sammen med, at betleri og gademusikanter i langt overvejende grad kan knyttes til fremmede fugle, og det er under hans ansvarsområde, som er udlændingeloven.

http://viborg-folkeblad.dk/viborg/viborgs-gader-er-stoevsuget-for-tiggere

 

Lasă un răspuns