Va deveni Danemarca ca Romania în 30 de ani ? Rolurile se vor inversa, danezii vor fi de doua ori mai saraci decît românii. Economia daneza stagneaza, cea româneasca creste continuu

0
335

Om 30 år kan Danmark være Rumænien, og Rumænien kan være Danmark. Om 30 år tager danske unge til Rumænien for at læse på de bedste universiteter med de dygtigste professorer. Om 30 år søger danske læger arbejde på rumænske hospitaler for at få de bedste arbejdsvilkår og den bedste løn, og de danske patienter, der har råd til det, betaler for behandling på rumænske hospitaler, der er bedre end danske.

Om 30 år rejser danske håndværkere til Rumænien for at få en højere løn, end de får i Danmark. Lige indtil de rumænske fagforeninger råber ”social dumping.” Om 30 år forlader danske iværksættere landet for at tage til Rumænien, hvor de nemmere kan rejse investeringer, og de rumænske kunder har flere penge på lommen.

Hvorfor? Fordi dansk økonomisk vækst er gået i stå, mens rumænernes økonomi vokser med 5 pct. om året.

Denmark_Romania_Locator

Danskere er ellers over dobbelt så rige som rumænere i dag målt på købekraftsjusteret bnp pr. indbygger. Men fra 2002-2014 voksede tallet i faste priser for danskere med samlet 2 pct. hen over alle årene. I samme periode voksede det rumænske med 5 pct. om året – eller cirka 86 pct. samlet, viser Verdensbankens tal.

mai mult la :  http://jyllands-posten.dk/debat/international/ECE8928817/bliver-danmark-til-rumaenien-om-30-aar/

Lasă un răspuns