Victoria partidelor pro Europene din Moldova în presa daneza

0
403

Proeuropæiske partier sejrer smalt i Moldova

Studenter i Moldova svinger mandag med det rumænske flag på den årlige dag, hvor de demonstrerer for landets genforening med Rumænien. Det ser ud til, at proeuropæiske partier tilsammen vandt søndagens parlamentsvalg.

7985210-02udlmoldova-electionjpg

Søndagens valg i Moldova har i høj grad handlet om en retning mod EU eller mod Rusland. De proeuropæiske partier ser ud til at hive en smal sejr i land.

BRUXELLES: Et flertal i Moldova ønsker at fortsætte rejsen mod EU, men søndagens parlamentsvalg viser også, at det lille østeuropæiske land, der ligger mellem Ukraine og Rumænien, er splittet mellem en proeuropæisk og prorussisk retning.

Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) fortæller i sin valg­rapport, at valget i høj grad har handlet om netop retningen mod enten EU eller mod Rusland. Rapporten slår også fast, at valget i det store og hele er foregået i god ro og orden.

Med 90 procent af stemmerne optalt berettede lokale medier mandag eftermiddag, at de tre liberale og proeuropæiske partier stod til samlet at vinde 54 af parlamentets 101 pladser, og de tre partiledere har bekræftet, at de nu vil gå i gang med at forhandle en ny regering på plads.

http://www.b.dk/globalt/proeuropaeiske-partier-sejrer-smalt-i-moldova

Lasă un răspuns