VIDEO. Sute de români exploatati în Danemarca. Cel mai mare caz de înselatorie, milioane de danske kroner furate de la Fiscul si firmele daneze

0
373

Videoreportaj la TV 2 cu schema exacta a celui mai mare caz de escrocherie româneasca în Danemarca. Afla exact cum procedau românii ca sa însele firmele daneze, bancile si TAXELE din Danemarca. Prejudicii de milioane de coroane daneze.

Romanii au fost în acest caz si victime dar si infractori. Multi dintre români au fost adusi la „produs” si la cersit. Obligati sa locuiasca în conditii mizerabile si sa manînce din gunoaie. Primeau slujbe fictive, numere sociale si rezidenta ïn DK, apoi împrumutau bani de la institute de credit sau firme din Danemarca si nu mi restituiau banii niciodata. Cînd „stapînii” îsi faceau treaba cu ei, îi trimiteau acasa
Populatia daneza va trebui sa plateasca acum oalele sparte de românii adusi la furat în regatul danez. Danezii si toata massmedia sînt scandalizati.

Hundredvis af rumænske statsborgere blev misbrugt til at svindle det danske samfund for millioner, mens de boede i faldefærdige huse og fik serveret mad med mug på. Det fortæller politiet og flere af de udnyttede rumænere i TV2s kriminalmagasin Station 2.

  • Vi fik mest frugt og bananer fra affaldscontainere. Lidt forskelligt til sandwich også. Skinke eller andet i skiver. Det var gammelt med mug på, som blev skrabet af, inden vi fik besked på at spise det, siger Alina, som var i Danmark i næsten tre måneder.

http://nyhederne.tv2.dk/krimi/2015-04-23-udnyttet-til-svindel-vi-skulle-spise-muggen-skrald

 

Det har kostet SKAT og en række virksomheder dyrt, at mindst 300 rumænere er blevet udnyttet til at svindle i Danmark. Alene SKAT har ifølge politiet tabt mindst 50 millioner kroner, men beløbet kan være langt større.

  • Det har kun været fantasien, som har sat grænser, i forhold til hvordan der er snydt. Bagmændene har udnyttet ofrene til forskellige former for bedrageri af skattevæsenet og af långivere. Vi er i gang med at få det fulde overblik, siger politiinspektør Karl Erik Agerbo.

Se hvordan bagmændene har gjort i indslaget over artiklen.

Mange af de udnyttede rumænere har ifølge Station 2s oplysninger uberettiget fået udbetalt overskydende SKAT – penge som bagmændene så har hævet. SKAT kan ikke udtale sig om den konkrete sag, men forklarer, hvordan det kan ske.

  • Hvis en arbejdsgiver indberetter en fiktiv løn med for høj trækprocent, så vil lønmodtageren – også selvom han er fiktiv – få udbetalt overskydende skat, når året er gået. Arbejdsgiveren vil så fx være en stråmand i et selskab, som aldrig betaler skatten, siger Klaus Bo Petersen, som er chefkonsulent hos SKAT.

Ifølge Station 2s oplysninger har nogle af de udnyttede rumænere fungeret som direktører i selskaber, uden at de vidste det. I de selskaber er der blevet opbygget en enorm gæld, som de uvidende rumænere aldrig kan betale.

  • Det er meget svært at inddrage gæld i sådan et selskab, for der er jo ingen til at betale. I sidste ende er det os som skatteydere, der betaler, siger Klaus Bo Petersen.

http://nyhederne.tv2.dk/krimi/2015-04-23-million-svindel-regningen-lander-hos-dig

Se Alina fortælle mere om maden i videoen øverst i artiklen

Alina forlod sin familie i Rumænien, da en mand fra hendes landsby tilbød hende et – efter rumænske forhold – velbetalt rengøringsjob i Danmark. Da hun kom hertil, var der dog ikke noget arbejde, og hun kunne se, hvordan de formodede bagmænd købte dyre varer, som de solgte videre.

  • De hævede penge i vores navne, og vi vidste det ikke. Så købte de fladskærme, iPhone 5, computere. Dyre ting, som jeg ellers kun har set i fjernsynet.

Misligholdte huse og lejligheder
En anden af de udnyttede rumænere fortæller i Station 2 om ankomsten til Danmark, hvor hun blev ført op i en lejlighed i Tingbjerg.

  • Da jeg ankom i lejligheden på 10. sal, så jeg, at vi alle 20 mennesker skulle ligge og sove på gulvet. Jeg var meget bange, siger Maria.

Politiet slog til mod de formodede bagmænd og deres medhjælpere den 25. februar. Hundredvis af betjente ransagede 62 adresser på Sjælland, Lolland og Falster. I et hus boede 26 udnyttede rumænere sammen, og et andet sted boede rumænerne i et skur i en have. Se politiets egne billeder af skuret herunder.

Lasă un răspuns