Vinterhjælp til 4.000 ikke-eksisterende fattige i Rumænien

0
301

For 11. år i træk uddelte organisationen AKO i december vinterhjælp i form af mad og tøj til 4.000 fattige rumænere – selv om det officielle Rumænien benægter, at der findes fattigdom i landet.

soerenviftrup

Af Jens Linde

I december var Søren Viftrup for 11. december i træk til Rumænien for at bringe vinterhjælp til 4.000 personer godt gemt væk i det nordøstlige hjørne af Rumænien – på den anden side af bjergkæden Karpaterne i en fjern afkrog af EU. Her vrimler det stadig med fattige rumænere og sigøjnere, som i værste fald risikerer at dø af sult eller kulde i løbet af vinteren, hvis ikke de får hjælp udefra.

Og hvis man tænker, at beskrivelsen er en overdrivelse – Rumænien er jo et EU-land, og folk dør da hverken af sult eller kulde i EU – så vil Søren Viftrup med glæde korrigere misforståelsen. Som formand for Aktive Kristnes Omsorgsarbejde (AKO) har han gennem 17 år været i Rumænien foreløbig 63 gange, og han har set landets udvikling fra 1991 til i dag:

– Folk tror, at fattigdommen i Rumænien er forsvundet – og det gør den måske også en dag. Men lige nu bliver de rige rigere; der er folk, som virkelig tjener kassen, mens man renoverer infrastruktur og industribygninger. 30-40 procent af rumænerne har fået et virkelig godt liv fysisk og mentalt – og det er ikke kun EU’s fortjeneste. Men hvis jeg siger, at 50 procent af rumænerne har et kummerligt liv, så har jeg ikke overdrevet. Nogle af dem har en beskeden indtægt, så da kan købe sig lidt mad, men en meget stor del af dem kæmper hver eneste dag. De har fået det ringere, end du havde under det kommunistiske styre, fortæller han

….. Vinterhjælp til 4.000 ikke-eksisterende fattige

Lasă un răspuns