ZERO, NUL ! Li se rupe danezilor de justitia din Romania. Tribunal din Danemarca refuza sa extradeze trei românce pentru a fi judecate în BananaLand Rumænien !

0
224

Tre rumænske kvinder har fået byrettens ord for, at de ikke skal udleveres til en straffesag i hjemlandet, hvor de anklages for menneskehandel.

Afgørelsen fra Retten i Hillerød er usædvanlig. Den underkender Justitsministeriets beslutning, oplyser advokat Thomas Smed.

Ministeriet havde sagt ja til kravet fra de rumænske myndigheder. Men udlevering vil være i strid med loven, har retten vurderet.

  • Det ville være absurd at udlevere min klient og de to andre kvinder til Rumænien, mener advokaten.

Sagen er en udløber af det store sagskompleks, som dansk politi har døbt Hvepsebo-sagen.

Det drejer sig blandt andet om grov udnyttelse af rumænere og har ført til tre større straffesager herhjemme.

Desuden har en specialgruppe i dansk politi, Task Force Indbrud, hjulpet det rumænske politi med at grave videre.

Og det er i den forbindelse, at Rumænien har forlangt udlevering af en midaldrende kvinde og hendes to døtre, som alle bor i Nordsjælland.

Men det går ikke, har Retten i Hillerød altså ifølge advokat Thomas Smed sagt.

Årsagen er, at den rumænske sag bygger på vidneudsagn, som en dansk domstol har forkastet.

I en af Hvepsebo-sagerne har Retten i Hillerød nemlig slået fast, at 14 ud af 17 påståede ofre for menneskehandel alligevel ikke var ofre. De vidste godt, hvad de deltog i, da de tog til Danmark.

Imidlertid støtter rumænerne begæringen om udlevering på forklaringer fra nogle af de samme 14 personer, oplyser advokaten.

13932866-dansk-politi-hjlper-rumnien

Dansk politi i specialgruppen Task Force Indbrud har bistået kolleger i Rumænien med at optrevle andre dele af den såkaldte Hvepsebo-sag om menneskehandel og grov udnyttelse af svage rumænere. Nu kræver Rumænien tre kvinder udleveret til en straffesag. Men byretten i Hillerød har sagt nej. På billedet ses politiinspektør Bent-Isager Nielsen, der leder Task Force Indbrud, ved en tidligere lejlighed

  • Jeg har protesteret imod, at der sker udlevering af herboende personer til strafforfølgelse i et andet land for en forbrydelse, som ifølge en dansk domstol ikke er sket, siger advokaten.

http://www.bt.dk/krimi/byret-naegter-at-udlevere-tre-rumaenske-kvinder

Lasă un răspuns